Online Diary ◕‿◕ najeeha ramli ◕‿◕: Sweet Memory At Kem Mega Crystal . .

December 9, 2011

Sweet Memory At Kem Mega Crystal . .

Assalamualaikum to all reader's jieha yg trsayang (!). .huh . . miss gilew r nak menghupdate blog nieyh..dekat 4 ary jieha dok x posting pape kan. .acctually ade sebab . .btw sebab jieha g kem lah. .mule-mule tu berat la gak nak g sebab rase 4 ary tu cam lame je kan. .lagi-lagi fon kene amek. .memanh tak lah (!). .
tapi lau nak di pkir balik ade hikmah kan why fasilators buat gitu kan..haha
dah lupe kan je ..redha jelah fon kene amek. . :D
oke-oke backo to old story . .hari prtama at kem mega crystal nie kan rase nye so far so good lagi . .
jieha brtolak dari umah pkul 7.30 lagi. .awl kan ? excited lah konon . . hikhok (!)
mase nak g uma jieha dok pakai baju kurung . . dah macam pompuan melayu trakhir suda. .haha
tgok kengkawan pakai t-shirt. .erm. .sabo jelah kan. .
mase dah naik bas tu jieha ingat ramai sgt lah yg g . .rupe nye sikit je. .abg tu ckp yg di jemput 200 org tapi just 95 org je yg hadir. .haisshh . .(!)
pasal bilik lak ? bilik oke je ..jieha leader . .haha (promote pulak)
malam pertama at kem mega crystal ? ergghh (!) tension-tension. .~~nak tau kenape. ? biarlah rahsia. .bkn pe akk tu pesan x baek dok bukak aib org laen. .dose . .haha
btw team jieha sume oke je..fesi kak liyana. .leader asman. .prebet yg lain shafie,mirul,wan,ainnur,eyra,mai,mie,fatin and jieha sndyry. .group jieha nie cam gile-gilew sikit..kesian pulak at kak liyana dok layan karenah kiteorang yg entah pape entah. .haha
name group lak "pencil box" unik x ? btw kiteorg choose "pencil box" tu ade sbb . . :)

ibarat nye cam pic at atsa nie. .bak kate kawan lah (shafie). .
hari kedua at kem mega crystal . .
mlm mase nk tydo cuak x cuak gak lah. .coz tkt esk bgn lambat. .btw jieha lah org yg first bgn, .kjut kan kengkawan yg lain. .cuace at situ. .pergghhh (!) sejuk gile . .
kiteorg siap2 oastu g solat and g makan. .makan je kan. .mane la x gemok kan. .haha
makan pagi tu bole tahan lah jgak. .past makan je kuliah start. .subject english. .jadi minah salih jap. .haha yelah asyik dok nak speaking je kan. .
pastu g makan tgh ary and solat zohor. .kengkawan group sume bg kerjasame. .(terrbaaeekkk ! )
btw sorang je x ..leader jieha..ape lah leader tapi tydo~~ maklom lah group jieha dudok dekat ngan air-cond..sorry to say lah ye asman . .
ptg nye de sesi riadah. .haha . .lawak gile btw having fun lah jgak ..after done je sesi riadah masing-masing balik bilik tok siap2 nak g makan malam. .and pastu g solat. .
before tazkirah tu start abg fesi de wat satu pngumuman. .cuak x cuak jgak nak dgr. .its about ******. .hah (!)
pastu lepas solat je ade aktiviti and all about ibadah. .settle je sume aktivi dlm kol 11 malam..and spttnye kne g minum malm but jieha x g..jieha trus balik bilik bb mate dah ngantok tahap gaban (!). .

hari ketiga at kem mega crystal. .sume brjalan cam biase. .hari ketiga jieha de kuliah tok subject matematik. .memang tak lah kan. .dah lah jieha x suke subjek matematik. .btw nak or tak nak kene blaja gak..important tok feture jieha anty. .btol x ?
mule2 nak start tu oke lah lagi..but bile dah tgh2 tu pale otak naik "petak" (!) . .blurr je. .haha
mate pon ngantok and jieha pon trus tydo ..lalala~~~
Jahat beno lah jieha nieyh. .bukan pe jieha tgok nombor2 je jieha bole naik mnyampah..haasiihh . .
mlm lak cam biase lah kan ..solat makan . .bla.bla . . bla . .and bla. .bla. .
mlm nie jieha tydo awal coz esok kene bgn awal tok qiamullail. .
huh (!)..3 ary dah berlalu. .and ary nie hari keempat..hari trakhir jieha ta kem mega crytal nie..aktiviti ary nie lagi adventure. .and bnyak bnde yg kiteotg dapat blaja. .contoh nye mase explore. .kiteorng bnyak kerjasama mase nak selesai kan masalah..tabah and sabar. .jgn cpt give up . .percaye antare satu same lain..berani mencuba. .yang paling penting kiteorang brjaye tnjuk kn semangat berpasukan tu. .event group kiteorang cam bnyak maen2 ..kiteorng bole buat .. (!). .huh . .rase nak nangis pulak ..adusshhh . .haha
explore dteam jieha dpt tmpt first..memang eppy sgt..bnyk sgt memory mase buat explore tu..jieha ngan kengkawan kene kejar ngan momyet pon ade mase nak carik "harta karun". .haha
lawak lah lau nak di ingat balik...
tapi hakikat yang sebenar..ini cuma kem..kite sume x bole nak reverse alik mase yg dah berlalu..bg jieha yg lepas jieha smpat as a memory..akan selalu jieha pahat at hati jieha..
lau dulu rase berat hati nak dtg but skunk rase berat hati nak tnggal kan..rase dah macam family sndiri dah..tak semesti nye after balik kem nie kite bole meet ramai2 kan..lau meet pon mesty de yang x bole nk dtg..sbb jaoh kan..
mase majlis perpisahan tu sume org salam fasilators..mule2 tu jieha "hati kering" gak coz x leh nak nangis..tapi segale burubah bile jieha pelok akk fesi jieha..kak liyana. .de bisik something at jieha..terharu jieha dgr..nad trus nangis sbb x leh nak tahan sebak. ..mate time uh pon dah berair je. .
hurmmm. .nk or tak nak kene balik jgak. .
huh (!). .btw lau nak di ingat2 bnyak sgt memory mase at kem mega crystal..thankz to all fesi yg baik hati. .:D
tak lupe jgak at kengkawan yg lain..kengkawan group. .i'll miss korang (!). .
# NOTA KAKI : event kalau lepas nie kite susah nak meet but jgn lak korang lupe memory antare kite erk. .thankz at kak liyana sbb support jieha nak jadi konselor. .thankz at kengkawan yg lain jgak. .abg2 and akak2 fesi..sume baek-baek. .nie lah antare sweet memory yang jieha ade . .syang korang (!) #
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 oo blogger's respon at jieha:

aRa ❤ aFiq™ said...

pling ta suka g kem yg amek2 pone ni..

najeeha ramli said...

@aRa ❤ aFiq™ haha .. nak x nak kene bg jgak :D

ยช
Copyright © . All Right Reserved by Najeeha Ramli