Online Diary ◕‿◕ najeeha ramli ◕‿◕: Jom Tengok

June 18, 2012

Jom Tengok



بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

asslamualaikum korang sume . . tension -tension ..
siyes kebelakangan nieyh jieha betul stress tahap gaban ..  mane tak nye fail-fail jieha hilang ..  dah lah dalam tu ade keje-keje khusus . . tak cukop dengan tu pulak pendrive pon cicir . . sabar je lah . .
tapi sume salah ade penyelesaianye kan .. jieha akan cuba settle prob nieyh satu-satu . .
ehh2 ! lupe pulak  ..  dah tengok belom video at ats tu ?
acctually jieha suke sangat dengan lagu tema filem tuhh ..  haha
oke2 ! "HANYA AKU CINTA KAU SEORANG" tak sabar nak tengok ovie nieyh at wayang . .
bile ngah tension tuhh lah keje jieha. .  tgok wayang , hangout ..
sbb jieha ase itu yang boleh realease tension jieha . :)


oke .
Sinopsis movie nie Mengisahkan seorang wanita yang bernama MURNI yang sedang dalam kembara mencari ‘soulmate’. Murni dipaksa oleh kawan baiknya, MUKHLIS dan STACY untuk mencari teman lelaki di dalam sebuah laman sesawang ‘Meet Soulmate’. Walaupun Murni tidak mempercayai lelaki yang dikenali di dalam internet, namun kerana paksaan dia menurut. Murni sebenarnya menyukai Mukhlis, sahabat sehidup sematinya tetapi kecewa kerana dia menyangka Mukhlis homoseksual yang sedang bercinta dengan AYIM. Dengan galakan dari Mukhlis dan Stacy, Murni akhirnya menemui seorang lelaki bernama IQWAL. Murni menyenangi Iqwal, namun satu insiden telah menyebabkan Murni tersalah anggap yang Iqwal juga seorang homoseksual. Murni merasa sangat kecewa dan berputus asa terhadap lelaki, apatah lagi apabila dia mengetahui tentang kecurangan FELIX, suami Stacy. ZIZI, adik kepada Iqwal bersungguh-sungguk menjejaki Murni untuk menjelaskan perkara yang sebenarnya kerana dia mengetahui yang abangnya telah jatuh cinta pada Murni. Ketika inilah Ayim pula tampil dan menjelaskan pada Murni yang Mukhlis sebenarnya bukan songsang seperti yang disangkakan oleh Murni selama ini. Mukhlis amat mencintai Murni namun dia tak mahu berterus terang kerana dia takut akan kehilangan Murni.
. . so ape kesudahanye ? kene lah tgok sendiri :)
oke lah . . bye korang ,, hope korang enjoy keyh . .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 oo blogger's respon at jieha:

Nurrul said...

Hmm , nie yang rasa nak tengok juga nie ! ! ! !

bile ekk ? :>

najeeha ramli said...

@Nurrul 21 june .. jom ramai2 pakat g tgk :)

ª
Copyright © . All Right Reserved by Najeeha Ramli