Online Diary ◕‿◕ najeeha ramli ◕‿◕: Percaya Diri Sendiri Dulu Sebelum Percaya Orang Laen . .

April 9, 2012

Percaya Diri Sendiri Dulu Sebelum Percaya Orang Laen . .

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
asslamualaikum reader's . .ary nieyh jieha punye jadual xde lah crowded cam slalu . . oke2 lah ~~ haha
btw jieha nak share something about jieha .. *wink2 :D
yup ! that's me .. acctually kan jieha nieyh someone yang senang nak berkawan . . tak susa pon nak berkawan right ? tapi lau someone tuu wat onar . haha nothing to say lah guy's . . -,-
bukan pe .. zaman skunk ramai yang nak brkawan dgn kite sume nye de sebab and bukannye sbb ikhlas .. atoto . .
so korang . . jieha nasehat kan jg r smpai trsalah pilih kawan keyh :)
oke2. .
* TENTANG JIEHA *
fullname jieha NAJEEHA BINTI RAMLI (name dlm ic) . .
kadang2 jieha sendiri trtanye2 why name jieha simple sgt . . bile tnye mak . . cume satu je jwapan mak . . mak cakap . " senang nnti lau nak kawen . . name pnjang2 nnti bakal suami ko susa lak nk ingat " . . APTB lah mak aku nieyh -,- . .
btw jieha proud dgn name tuu . .ade pepatah cakap "ade udang disebalik batu ..and cam tu lah ngan name .. jieha pcaye de de sebalik name (-najeeha ramli-) tuu :)

lahir pade tarikh keramat 31 mei 1995 . . and tok pngetahuan korang . . jieha suke angke "5" coz tu lah bulan jieha lahir .. haha
sbnarnye jieha pon xtau lah knape .. ag satu jieha nieyh lau nak beli no fon mesti memilih . . lau bole nak nak akirnye "95" or "5" . . tak kire bape mahal no tuu mesti jieha akan beli lau jieha dh suke . (membazir kan :/ )
haha. . lau dlm sibling jieha kakak yg sulung .. tapi jieha anak kedua . . jieha de sorang abg . . dye tua 2 tahun dri jieha jerk . .kiteirang slalu share secret sesame . . haha -entah pape r kan-jieha nieyh jenis yang suke berkawan .. tapi jieha mngaku kadang2 jieha sndiri salah pilih kwn .. tapi x salah right ? sume orng buat silap .. so blajar dri ksilapan :)
parents jieha ? jieha sayang dorang sgt2 . . mak and abah jieha orng selangor jugak . .so bile time raye kiteorng satu family x pnah gadoh nak balik raye at kampung mak or abah . . sbb sume dekat2 . .g sndiri naek moto pon bole smpai . .tapi tuu sume tinggal knangan jerk .. sbb pe ? "no komen" ~~
lau nak tnye pasl makan . . favourite jieha nasi goreng USA n sup tulang , ,. nyuumm
haaha.. makan je lah jieha nieyh .. tapi kate arwah nenek .. lau rase nak mkn tu makan je lah x pyh pk yg mcm2 .. kire bersyukur lah at malaysia nieyh x macam at afrika or mane2 negare yg mundur . . :)
tapi siyes jieha cakap jieha miss sgt2 masakan arwah nenek . . ye r lau dulu time arwah ade lagi . . bagun pagi je ade nasi goreng . . sbb dye tau jieha suke makan nasi goreng .. tapi skunk xde . . lau jieha bagun pagi je sume tuu xde. . lau nak kne buat sndiri . . really2 miss time tuu . . -,-
jieha yang skunk beza dgn jieha yang dulu .. camanetu ? haha abaikn lah . .

tabiat buruk ? isshh malu lah nk ckp .. tapi lau dlm family jieha .. dorang cko tabiat buruk jieha nieyh lau dh kuar dar bilik air suke tak tutup balik lmpu . . haha so pmbaziran lah yg berlaku . . lagi satu ape yg abg ckp lah erk . jieha nieyh susa nak makan sayur. . hah! tu FAKTA jieha sndiri x nafi kan yang jieha ieyh memang tak suke nk makan sayur. . lau makan pon memilih sikit lah .. APTB ~~
jieha nieyh jenis yang suke berbincang psl agama . . ape bnde yang paling jieha nak buat lau bab2 agama ialah .. kalau bole jieha nak kaji kitab2 suci yang ade . .mcm kitab taurat ,al-quran,zabur and injil .. sume tu kitab2 suci tapi dh ade yang de ubah . .mcm ade sorang customer at tmpat keje jieha. . dye nieyh pnganut kristian "kratus" yang berpegang pade kitab injil holy and bukan bible . . mcm2 dye crite at jieha .. kpercayaan dye same mcm islam beza nye adalah dye bace injil and kite islam bace al-quran .. dye pon de ckp psl kitab bible yg di ubah2 oleh kristian katolik. . haaisshh . . pnjng lh cite nye . . x pasal2 entry nieyh lari dri tajuk .. haha
btw jieha nieyh jenis yang suke pk something yang orng lain x leh nak pk .. and jieha akan pk smpai lah jieha fed up or x dpt jwapan . . mcm khidupan di dasar atlantik . .why wjud nye mumia. . and etc . . :)
so jieha x kesah lau korang or kengkwan jieha label jieha nieyh "pelik" . .
haha . .



and . . one more thing lau nak crite psl cinta rase nye skunk nieyh lom mase nye. . tunggu bile jieha dh confirm dpt UITM or uniRAZAK .. or mane2 IPTA baru jieha gtau . .time tuu mesti jieha dah jadi konselor . . haha
k lah that's all . if korang nak tau lagi anything just inbox FB jieha or komen je entry nieyh . .

✿ nieyh lah pic jieha ngan mak . . mak jieha yang dok pakai tudung pink .. nieyh pic tahun lepas . . time tu at ict .. smbut befday jieha . . :)


yang nieyh lak pic abg . . abg jieha yang dok at tengah2 tuu .. hah ! yang tepi2 dyetuu kengkawan dye .. (Y)



yang nieyh lak pic2 adeq2 jieha. .
* ONLY THEM CAN PUT A SMILE WHEN I'M SAD :) *



# NOTA KAKI :walau ape pon jieha bangga dgn diri jieha. . baek or buruk jieha still ade parents, sibling and kengkawan yang sayang and slalu support jieha . . PERCAYA DIRI SNDIRI DULU BEFORE PERCAYE AT ORANG LAIN . .>.< #
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 oo blogger's respon at jieha:

Amiirah-Cassan said...

hee nice to know you , yep be proud of yourself , you're special in a way God's make you (:

najeeha ramli said...

@Amiirah-Cassan yup . . btw nicw mwwt u and tq coz sudi komen :)

ª
Copyright © . All Right Reserved by Najeeha Ramli