Online Diary ◕‿◕ najeeha ramli ◕‿◕: Kau Still Kawan Terbaik Aku

July 25, 2012

Kau Still Kawan Terbaik Aku

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
assalaualaikum and morning peeps ! btw salam ramadhan buat reader's even dah puasa yang kelima kan .. jieha bawu nak wish . . haha bukan pe jari-jemari baru ade mood nak menaip . . beginilah caranya kan bile ade mood bawu menaip . lau takde mood abz berhabuk blog nieyh kan . . gila betul ! banyak betul bnde yang jieha nak habaq tapi taktau nak cakap acano . . haha -,-
okeyh2 !
pagi-pagi bangun sahur je jieha dah berdebat dengan mak .. bak kate kwan at tmpat keje jieha .. jieha dengan mak bukan macam mak dengan anak tapi macam adik dengan kakak . . i dont know why ?
korang nak tau tak why latelly jieha kurang mnghupdate entry , and jarang buat blogwalking ?
ape yang korang rase if kwan baik korang sendiri mngate something pasal korang at belakang kte ?
suck kan ?

sape dye ? jieha taknak aibkan dye . tapi jieha dh anggap dye kawan baek jieha coz jieha rapat dengan sejak kecik ag . . bile masok sekolah menengah kteorang satu kelas dari form 1 . .
jieha tau sume nie pon dari kengkawan jieha yang lain . . dorang tak sampai aty tengok jieha that's why dorang bagitau . .
siyes . mase dorang crite mngalir air mata jieha dengar . just tak sangke .. bagi bestfriend jieha tu kiteorang bergurau sampai mati . . korang paham tak pe mksdnye ?
meant ape jua yang keluar or ape jua yang dye buat at jieha sume nye just gurauan semata-mata . . siyes sedih . .
so pe yang terlintas at kepale otak jieha .. terase macam nak melarikan diri je dari dye tu .. tapi takboleh . . bile jieha g skolah . . jieha akan bertembung jugak dengan dye kan . . coz kiteorang satu kelas . .

tapi it's oke kawan . if kau tau yang aku dah tau hal sebenar . . kau jangan risau . . aku tak amik hati pon dengan ape yang jadi .. just take as a lesson . .
aku percaye ape yang jadi ade hikmah nye . . aku anggap kau tak sengaje mengate pasal aku .. sedih memang sedih . . kau kawan aku tapi kau buat aku cam nieyh . . aku nak marah-marah pon tak gune jugak . . buat batal aku punye puase je .. so aku just boleh doa kan biar kau berubah . .
aku tak penah peduli ape yang orang lain cakap pasal kau . . even ramai yang taksuka dengan cara kau .. aku still support kau . . kawan . . if kau terbace entry aku nie aku just mintak kau cube lah hargai aku . bukan besar mane prmintaan aku . . dont worry secret kau selamat dengan aku . .
aku rindu kite gelak-gelak cam dulu . mungkin salah aku coz cube mnjauh kan diri dri kau . . tapi sume nye bersebab . .
-Tahun ini jieha dapat merasai erti seorang sahabat yang sebenar..Walaupun dapat merasai nikmatnya perasaan ini hanya ketika setelah 17tahun usia hidup namun jieha bersyukur masih diberi kesempatan Allah untuk merasai nikmat ini. Kasih sayang antara sahabat ini terasa mendalam sehingga ke lubuk hati.. jieha juga memahami erti kasih sayang antara sahabat ini bersama beberapa orang sahabat sehingga mereka-mereka ini terasa benar telah menjadi sebahagian dari diri.. Mungkin ada yang turut merasai apa yang dirasai oleh jieha atau mungkin ada yang merasakan tidak mungkin kasih sayang antara sahabat boleh pergi sejauh itu. Namun jieha percaya ianya mampu terjadi jika kasih sayang ini adalah hanya kerana Allah.. -
# NOTA KAKI : "The friend is person with whom you sit on bench saying nothing and you feel the best conversation of your life..."
"A true friend is someone that doesn't mind wasting time with. Because in the end you know the time that you just spend was not wasted..." #
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

3 oo blogger's respon at jieha:

Ahmadi Tanjung said...

http://ahmedtnj.blogspot.com

singgah lah wahai saudaraku..

alin said...

selamat hari raya (:

Nurrul said...

Sabar yer Jieha.. apa2 pun...
kena kuat lawan semua itu ? why not berterus terang dan tanya why dia ckp gtuh kat awk ? :)

ª
Copyright © . All Right Reserved by Najeeha Ramli